Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Aytuğ Atıcı Torbalı Sözcüsü Gazetesine Parti Okulunun Tarihini Anlattı

CHP Parti Okulu, 9 Eylül 2011 yılında “Bülent Ecevit Siyaset Okulu” adıyla kurulmuş ve partimizin eski genel merkez binası Okulumuza tahsis edilmiştir.

Parti Okulu işe parti eğitmeni yetiştirmekle başlamış ve bu amaçla ilk olarak “Eğitici Eğitimi Modülü”nü geliştirmiştir. Bugüne kadar 3500 civarında parti eğitmeni yetiştirilmiş olup bu eğitmenlerden 1500 kadarı aktif olarak eğitim vermeye devam etmektedir.

Parti Okulu, 2011-2014 yılları arasında Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, 2014-2016 yılları arasında yine aynı konumda bulunan Prof. Dr. Seyhan Erdoğdu tarafından yönetilmiştir. 2016 tarihinden itibaren ise Parti Okulu’nun kurucu kadroları içerisinde yer alan, 24-26. Dönem CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı tarafından yönetilmeye devam etmektedir.

CHP Parti Okulu kurulduğu günden bugüne “Birlikte Öğrenme” ilkesine göre hareket ederek parti üyelerinin ve uzmanların bilgi ve deneyimlerini, yine eğitim modülleri aracılığıyla üyelere ve parti kadrolarına, öz gücüyle aktarmayı hedeflemiştir.

CHP Parti Okulu çalışmalarını dört ana eksen üzerinde sürdürmektedir:

1. Partiye kadrolar yetiştirmek,
  2. Seçilmişleri ve üyeleri eğitmek,
  3. Partinin temel hedefi olan “iktidar olma” yolundaki çalışmalarına destek vermek.
  4. Halkımızı siyasi, sosyal ve kültürel konularda bilgilendirmek.

1. Partiye kadrolar yetiştirmek amacıyla;
    1. Eğitici Eğitimi,
    2. Gençlik Akran Temel Siyasi Eğitimi,
    3. Gençlik Kampları,
    4. Sosyal Demokrat İdeoloji Eğitimi,
    5. Sosyal Demokrat Politikalar Eğitimi,
    6. Sosyal Demokrat Liderlik Eğitimi modülleri geliştirilmiş ve halen uygulanmaktadır.

1. Üyelerimizi ve seçilmişleri görev alanlarıyla ilgili olarak eğitmek amacıyla;
    1. Üyelerin Temel Siyasi Eğitimi,
    2. Yönetici Eğitimi,
    3. Belediye Meclis Üyeleri İçin Yerel Yönetim Eğitimi,
    4. İl Genel Meclis Üyeleri İçin Yerel Yönetim Eğitimi modülleri geliştirilmiş ve halen uygulanmaktadır.

1. Partinin iktidar yürüyüşüne destek olmak amacıyla;
    1. Sokak Örgütlenmesi Eğitimi,
    2. Yurt İçinde ve Yurt Dışında Sandık Güvenliği Eğitimi modülleri geliştirilmiş ve halen uygulanmaktadır.

1. Halkımızı siyasi, sosyal ve kültürel konularda bilgilendirmek amacıyla, konularında uzman ve toplumda öne çıkmış kişilerle seminer programları düzenlenmektedir.

CHP Parti Okulu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Halk Partisi, halkımıza siyaseti öğretmek için bir okul olacaktır” sözlerinden ilham alarak ve “İktidar Yolu, Parti Okulu” sloganıyla çalışmalarına büyük bir tutkuyla devam etmektedir.

CHP Parti Okulu, dün olduğu gibi bugün de partimiz için bilgiyle donanmış nitelikli kadrolar yetiştirmeye kurumsal olarak devam etmektedir.