CHP’YE 41 KERE MAŞALLAH

CHP Parti Okulu'nun düzenlediği 41. Gençlik Kampı, 20-24 Ocak 2020 tarihleri arasında Balıkesir’in Edremit ilçesinde gerçekleştirildi. Kamp süresince gençlere iki ayrı sınıfta Gençlik Akran Temel Siyaset Eğitimi ve Sosyal Demokrat İdeoloji Eğitimi verildi. 18-30 yaş aralığında Türkiye’nin 20 farklı şehrinden gelen 47 genç katılımcı eğitim aldı.

Gençlik Akran Temel Siyaset Eğitimi'nde İletişim ve Seçmenle İlişkiler, CHP Tarihi, CHP Tüzüğü, CHP Programı ve Sosyal Demokrasi konuları, Parti Okulu genç eğitmenlerinin anlatımıyla işlendi. Gençlik Akran Temel Siyaset Eğitimi'ni alan katılımcılar, gruplara ayrılarak çevrelerindeki bir soruna çözüm üretecek sosyal projeleri de tasarladılar. Genç katılımcıların eğitimi tamamlaması için, tasarladıkları bu projeleri hayata geçirmeleri gerekiyor.

Ayrı bir sınıfta gerçekleştirilen ve katılımcıları farklı olan Sosyal Demokrat İdeoloji Eğitimi'nde akademisyenler, CHP Milletvekilleri ve Parti Meclisi Üyeleri görev aldılar. Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Yüksel Taşkın, Dünyada Sosyal Demokrat İdeoloji, Türkiye'de Sosyal Demokrat İdeoloji ve Dünyaya İz Bırakan Devrimler derslerini anlattı. Evrensel İnsan Hakları ve Atatürk'ü Anlamak dersleri ise Parti İçi Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Aytuğ Atıcı tarafından verildi. Balıkesir Milletvekili ve Parti İçi Eğitim Birimi Üyesi Ensar Aytekin ise Örgütlenme ve Dayanışma Anlayışı konulu dersi anlattı. Basın Özgürlüğü ve Sosyal Demokrat Pencereden Çalışma Hayatı, Emek ve Sendikalar dersleri, 27. Dönem İzmir Milletvekili Atila Sertel tarafından işlendi. Kadın-Erkek Eşitliği dersi ise Parti İçi Eğitim Birimi Üyesi Av. Serpil Ejder yönlendiriciliğinde işlendi.

Kamplardaki derslerin önemli bir bölümü atölye çalışmalarında içselleştirildikten sonra deneyimli partililer ve yöneticiler tarafından gençlerle etkileşimli bir şekilde işleniyor.

Kış Kampı'nın “Deneyim Konuşuyor” bölümünde gençlerle bir araya gelerek deneyimlerini paylaşan isimler ise Balıkesir Milletvekilleri Ahmet Akın ve Fikret Şahin ile birlikte Parti İçi Eğitim Sorumlusu ve 26. Dönem Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı oldu.

CHP Parti Okulu bu eğitimde bir ilke imza atarak “Tematik Kamp” uygulamasını yaşama geçirdi. “Eğitimde Gelecek Teknolojileri” adı altında ilk kez bir tema ile kamp düzenleyen Parti Okulu, “Yeni Kuşağın Özellikleri” ve “Eğitimde Gelecek Teknolojileri” başlıkları altında bilgilendirici konuşmalar yapmak üzere MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. Erhan Erkut'u gençlerle buluşturdu.

Derslerden kalan zamanlarda da katılımcılar verimli vakit geçirerek vals, doğaçlama tiyatro ve ses yarışması gibi çeşitli etkinliklere katıldılar. Bununla birlikte genç katılımcılara yönelik olarak çeşitli münazaralar da düzenlendi. Gençlik Akran Temel Siyaset Eğitimi katılımcıları "Eğitimde Teknoloji Kullanımının Artışı Çocuğun Yaratıcılığına Faydalı Mıdır Zararlı Mıdır?" konusunu tartışırken, Sosyal Demokrat İdeoloji Eğitimi katılımcıları ise "Karar Mekanizmalarında Yapay Zekânın Etkisi Toplum İçin Olumlu Mu Olumsuz Mu Olacak?" konusunu tartıştılar.

Ayrıca CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, Edremit İlçe Başkanı Fatih Yusuf Yılmaz, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan ve 26. Dönem Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Gençlik Kampı’nı ziyaret ederek başarı dileklerinde bulundular.

CHP Parti Okulu'nun gerçekleştirdiği eğitimlere Parti Okulu sosyal medya hesaplarından ve internet adresinden başvuru yapılabiliyor.