HATAY'A SAHİP ÇIKIYORUZ

09.04.2024

31 Mart’ta sandığa giderek tercihini yapan Hatay halkının özgür iradesi, ne yazık ki günlerdir somut delilleriyle ortaya dökülen şaibelerle, usulsüzlüklerle kirletilmiştir.

Henüz itiraz süreçleri sonuçlanmadan, seçimi oldu-bittiye getirmek amacıyla bir adaya mazbata verilmesiyle başlayan hukuksuz süreç, Yüksek Seçim Kurulu’nun itirazlarımızı reddetmesiyle son noktasına ulaşmıştır.

Yüksek Seçim Kurulu hâkimleri, Hatay halkının kendilerine emanet ettiği iradelerine sahip çıkamamış, adalet yerine adaletsizliği tercih etmişlerdir.

Gayrımeşru ve halk iradesini hiçe sayan bir yönetim, masa başında verilen hukuksuz bir kararla kurulmuştur.

Bilinmesini isteriz ki Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “şahsi meselem” dediği Hatay, artık hepimizin tüm Türkiye’nin şahsi meselesidir.

Biz Hataylıları ve Hatayı asla yalnız bırakmayacağız.

Hatay halkının iradesi tecelli etmeden Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda oturanların her bir adımının takipçisi olacağız.

Seçimlerde kurduğumuz Hatay İttifakı’nı daha da büyüteceğiz.

Hatay’daki gayrımeşru yönetimin her an nefesimizi ensesinde hissedeceği yeni bir girişim kuruyoruz.

Tüm büyükşehir belediye başkanlarımız, Türkiye’nin en önemli şehir bölge plancıları, hukukçuları ve denetçilerinden oluşan “CHP Hatay’a Sahip Çıkıyoruz Çalışma Grubu”nu bayramdan hemen sonra çalışmalarına başlamak üzere kuruyoruz.

Sayın Lütfü Savaş’ın yaptığı tüm iyi çalışmaların devamlılığını sağlayacak, onun birikiminden bu çalışma grubunda faydalanacağız.

Cumhuriyet Halk Partisi ve tüm belediyeleri el birliği ile depremde enkaz altında yalnız bırakılan, hizmet getirmemekle tehdit edilen, şantaj yapılan Hatay için tüm imkânları seferber edecektir.

Hatay yalnız değildir ve mutlaka yeniden ayağa kaldırılacaktır.