Volkan Demir: "İsrail'e Yapılan İhracat Kısıtlaması Kararı, Halkımızın Vicdanının Sesidir; Karar, Ticareti Tümüyle Durduracak Şekilde Genişletilmelidir"

09.04.2024

CHP,Cumhuriyet Halk Partisi,Gölge Kabine,Prof. Dr. Volkan Demir ,Ticaret Bakanı,İsrail,Gazze,Zulüm,işgal,Gazza,Israel,Türk-İsrail Ticareti,Gazza Occupation,Genocide

CHP Ticaret Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Volkan Demir, "İsrail'e yapılan ihracat kısıtlaması kararı, halkımızın vicdanının sesidir. Ancak bu kararın, ticareti tümüyle durduracak şekilde genişletilmesi gerekmektedir. İktidarı, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını destekleyen, haksızlığa ve zulme göz yuman bir ülkeyle ticaret yapmayı derhal durdurmaya davet ediyoruz. Ayrıca, iktidarı İsrail ile olan ticaret hacmini detaylı ve şeffaf olarak kamuoyuna açıklamaya davet ediyoruz." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir'in İsrail'e İhracat Kısıtlaması açıklaması şöyle:

"CHP olarak, İsrail'e yapılan ihracatın kısıtlanması kararını destekliyoruz. Ancak bu kararın, ülkemizin çıkarlarını ve bölgemizin barışını korumak için yetersiz kaldığını düşünüyoruz.

AKP iktidarı, halkımızın baskısı sonucu bu kararı almak zorunda kalmıştır. İktidar Gazze'ye yönelik saldırıları kınarken, İsrail ile ticaretini sürdürmüş ve kısıtlama kararını 185 günlük gecikmeyle almıştır. Bu durum iktidarın halkımızın taleplerine ve uyarılarına ne kadar duyarsız olduğunun göstergesidir.

CHP olarak, ülkemizin çıkarlarına zarar veren ve masum insanların yaşamlarını görmezden gelen her türlü ticarete karşıyız. İsrail'in, Filistin halkına yaptığı zulmüne ve işgaline karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.

Prof.Dr. Volkan Demir

CHP Ticaret Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı"