Burhanettin Bulut: “TRT’nin Kumandası Saray'ın Elinde! AKP’ye 6.5 Saat, CHP’ye 67 Saniye!”

25.03.2024

Burhanettin Bulut,CHP Genel Başkan Yardımcısı,TRT,RTÜK,AKP,CHP,yerel seçimler,seçim 2024,31 Mart,Özgür Özel,Murat Kurum,Ekrem İmamoğlu,chp.org.tr

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, TRT’nin AKP’nin borazanına dönüşerek suç işlemeye, RTÜK ve YSK’nın da taammüden işlenen suçu görmezden gelmeye devam ettiğini söyledi. Bulut, “85 milyonun vergileriyle yayın yapan TRT’nin uzaktan kumandası Saray’ın elinde. Saray ne isterse TRT Haber onu çalıp söylüyor. TRT Haber, 1 gün içerisinde canlı yayınlar ve haber bültenlerinde Erdoğan ve AKP adaylarına 6 saat 35 dakika 22 saniye yer verdi. CHP lideri Özgür Özel ise TRT Haber ekranlarında gece yarısı yayınlanan 2 bültende sadece 67 saniye yer bulabildi” dedi.

REKLAM FİLMLERİ DE VAR

Bulut TRT Haber’in 19 Mart tarihli 24 saatlik yayını ile bilgi verdi ve şunları kaydetti: Erdoğan, bakanlar, AKP yöneticileri, belediye başkan adayları 6 saat 35 dakika 22 saniye TRT Haber’in canlı yayınların ve haber bültenlerinde yer buldu. Bu sürenin 2 saat 22 dakika 54 saniyesini canlı yayın oluşturdu. Erdoğan’ın 4 programdaki canlı yayın konuşmalarının süresi 1 saat 45 dakika oldu. TRT Haber AKP için korsan reklamlar, Murat Kurum için de özel spot filmler hazırlamış. Şubat ayının ortalarında AKP iktidarlarının icraatlarının anlatıldığı ‘Şehirlerimizle Türkiye’ reklam filmlerini günde iki kez yayınlamaya başlayan TRT Haber, korsan reklam filmlerinde yayın sayısını artırdı. 19 Mart günü bu reklam filmleri 11 kez yayınlanırken, kim tarafından hazırlandığına ilişkin hiçbir bilgi içermeyen filmlerin toplam süresi 38 dakika 49 saniye oldu.

MUHALEFETİ YOK SAYIYOR

Özel, gece bültenlerinde 67 saniye yer bulurken, CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, Ankara adayı Mansur Yavaş ve İzmir adayı Cemil Tugay bir saniye bile TRT Haber ekranında yer bulamadı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bir haberle 2 dakika 33 saniye TRT Haber’de yer alırken, İyi Parti İstanbul adayı Buğra Kavuncu da 4 haberle 4 dakika 24 saniye ekranda kaldı. Seçim döneminin başlaması ile birlikte haber bültenleri ve canlı yayınlarda AKP ve Cumhur İttifakı belediye başkan adayları dışındaki muhalefet belediye başkan adaylarını yok sayan TRT, korsan reklam ve spot filmlerle iktidar propagandasının dozunu arttırmış durumda. Bu filmler kim tarafından hazırlandı? Kaç liraya hazırlandı? TRT Kanunu’nun hangi maddesi kapsamında yayınlanıyor. TRT bunların yayınlanması için para alıyor mu? TRT yönetimi planlayarak, tasarlayarak suç işliyor ve her gün yeni yöntemlerle suç dosyasını kabartıyor.