Parti Okulu’ndan Üst Düzey Eğitim

17.05.2022

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Okulu’nun üçüncü düzey eğitimi olan Sosyal Demokrat Politikalar Eğitimi, 14-15 Mayıs 2022 tarihlerinde CHP Parti Okulu’nun Ankara’daki merkez binasında gerçekleştirildi. 

Parti İçi Eğitim Sorumlusu ve 24-26. Dönem Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı’nın verdiği bilgilere göre, eğitime 23 ilden partililer katıldı. Açılış konuşmasını CHP İstanbul Milletvekili ve Parti İçi Eğitim Birimi Üyesi Sibel Özdemir gerçekleştirdi. 

Katılımcılara teorik dersler ve atölye çalışmalarıyla, sosyal demokrat bir iktidarda uygulanacak politikalara dair bilgiler verildi.

Eğitimde Gençlik Politikaları Dersi, Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen; Sosyal Politikalar Dersi, Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Mv. Doç. Dr. Yunus Emre; Sağlık Politikaları Dersi, Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Mv. Gamze Taşçıer; Tarım Politikaları Dersi, Parti Meclisi Üyesi ve 25. Dönem Ankara Mv. Gökhan Günaydın; Eğitim Politikaları Dersi, İstanbul Mv. Dr. Sibel Özdemir; Sosyal Demokrat Dış Politika Dersi, İstanbul Mv. Ünal Çeviköz; Hukuk Politikaları Dersi, İstanbul Mv. Turan Aydoğan; Ekonomi Politikaları Dersi ise 24. Dönem İzmir Mv. Rahmi Aşkın Türeli yönlendiriciliğinde işlendi.

Katılımcılar, CHP Parti Okulu tarafından geliştirilen Yüz Yıllık Çınar isimli grup çalışmasıyla ders konuları ile ilgili olarak kendi hazırladıkları politika önerilerini geliştirdiler.

Ayrıca CHP Parti Okulu’nun bu eğitimin bir üst modülü olarak da Sosyal Demokrat Liderlik Eğitimi’ni geliştirdiği bildirildi.